Pecivo s tunjevinom za doručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

200 g riže,

100 g tunjevine iz konzerve,

2 jaja,

glavica luka,

malo brašna,

ulje,

so,

biber,

prezle,

pola kašičice bijelog luka u prahu,

limun.

Priprema:

1. Rižu oprati i kuhati 15 minuta u dosta posoljene vode. Potom je ocijediti i ohladiti.
2. Na ulju propržiti nairendani crni luk i kad omekša, dodati tunjevinu, rižu, jedno cijelo jaje i jedno žumance. Posoliti i pobiberiti pa sve izmiješati. Dlanove uvaljati u brašno i praviti krokete jednake veličine.
3. Svaki kroket uvaljati u mješavinu prezli i bijelog luka u prahu te pržiti u dosta vrelog ulja.
4. Ocijediti ih na papirnoj salveti i poslužiti s kriškama limuna. Kroketi su podjednako ukusni i kada se ohlade.

Preporučujemo