Sastojci:
500 g pilećih prsa,
1 glavica luka,
2-3 čehna bijelog luka,
2 mrkve,
300 g krompira,
začini,
brašno.
Priprema:
- Na malo ulja propržite luk i bijeli luk. Kad postane staklast, dodajte pileća prsa izrezana na kockice i mrkvu. Propržite sve zajedno, dodajte povrtnu kocku, čašu vode i dinstajte.
- Kad je meso omekšalo, dodajte povrće po želji i krompir izrezan na kockice. Dolijte još vode i kuhajte 25 minuta, dok se krompir ne skuha. Posolite po potrebi.
- Kad je čorba skoro skuhana, pripremite zapršku. Na malo ulja propržite začinsku papriku, dodajte brašno i brzo miješajte da se ne zgrudva. Dolijte vode iz čorbe i miješajte dok ne proključa. Zapršku prelijte u čorbu, promiješajte i nastavite kuhati još desetak minuta. Čorbu pred kraj začinite biberom, peršunom i čilijem.