Sastojci:

 

500 g pilećih prsa,

1 glavica luka,

2-3 čehna bijelog luka,

2 mrkve,

300 g krompira,

začini,

brašno.

 

Priprema:

 

  1. Na malo ulja propržite luk i bijeli luk. Kad postane staklast, dodajte pileća prsa izrezana na kockice i mrkvu. Propržite sve zajedno, dodajte povrtnu kocku, čašu vode i dinstajte.

 

  1. Kad je meso omekšalo, dodajte povrće po želji i krompir izrezan na kockice. Dolijte još vode i kuhajte 25 minuta, dok se krompir ne skuha. Posolite po potrebi.

 

  1. Kad je čorba skoro skuhana, pripremite zapršku. Na malo ulja propržite začinsku papriku, dodajte brašno i brzo miješajte da se ne zgrudva. Dolijte vode iz čorbe i miješajte dok ne proključa. Zapršku prelijte u čorbu, promiješajte i nastavite kuhati još desetak minuta. Čorbu pred kraj začinite biberom, peršunom i čilijem.