Sastojci:

 

250 g brašna,

7 g kvasca,

mješavina začina za pizzu,

7 kašika maslinovog ulja,

2 veze majčine dušice,

100 g paradajz-pirea,

so, biber,

12 kolutova mozzarelle,

250 g paradajza.

 

Priprema:

 

  1. Od brašna, kvasca, malo soli, pet kašika ulja i malo mlake vode zamijesiti tijesto. Oblikovati ga rukama, napraviti jufkice i pustiti da odstoje oko pola sata.

 

  1. U posudi pomiješati paradajz-pire, začine i listove majčine dušice.

 

  1. Od tijesta napraviti podloge za pizzu prečnika 28 cm i staviti ih na papir za pečenje.

Premazati paradajz-pireom i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni od 20 do 25 minuta.

 

  1. Izvadit tijesto za pizzu i redati preko kolutove mozzarelle i izrezati paradajz. Sipati nekoliko kapi maslinovog ulja preko i začiniti majčinom dušicom. Peći još 15 minuta.