Sastojci:
250 g brašna,
7 g kvasca,
mješavina začina za pizzu,
7 kašika maslinovog ulja,
2 veze majčine dušice,
100 g paradajz-pirea,
so, biber,
12 kolutova mozzarelle,
250 g paradajza.
Priprema:
- Od brašna, kvasca, malo soli, pet kašika ulja i malo mlake vode zamijesiti tijesto. Oblikovati ga rukama, napraviti jufkice i pustiti da odstoje oko pola sata.
- U posudi pomiješati paradajz-pire, začine i listove majčine dušice.
- Od tijesta napraviti podloge za pizzu prečnika 28 cm i staviti ih na papir za pečenje.
Premazati paradajz-pireom i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni od 20 do 25 minuta.
- Izvadit tijesto za pizzu i redati preko kolutove mozzarelle i izrezati paradajz. Sipati nekoliko kapi maslinovog ulja preko i začiniti majčinom dušicom. Peći još 15 minuta.