Sastojci:
20 g svježeg kvasca,
1 kašika šećera,
75 ml mlijeka,
100 g maslaca,
200 g brašna,
1 kašičica soli,
2 jajeta,
pola kašičice origana,
100 g salame,
125 g crvene paprike,
25 g parmezana,
50 g zelenih maslina bez košpica.
Priprema:
- Kvasac natrgati na manje komade, staviti u posudu, posuti šećerom, zaliti toplim mlijekom i ostaviti na toplo mjesto da se digne.
- U veću posudu staviti otopljeni maslac, dodati brašno, so i dobro izmiješati mikserom.
- Dodati jaja, origano, dignuti kvasac i sve zajedno izmiješati.
- Pustiti da se diže 10-ak minuta, pa umiješati salamu i papriku narezanu na kockice, naribani parmezan i masline narezane na tanke kriške.
- Smjesu (2-3 kašike) rasporediti po dobro zagrijanom namašćenom kalupu za waffle, poklopiti i peći oko pet minuta.
Posluživanje: Pečene waffle poslužiti s mocarelom i sitnim paradajzom.