Sastojci:
jaja,
hljeb,
peršun,
ruzmarin,
timijan,
so,
mlijeko,
brašno,
ulje,
sirće,
Priprema:
- Stavite u mikser hljeb, peršun, ruzmarin, timijan i malo soli te sve dobro izmiksajte 2 do 3 minute dok se začini ne sjedine s mrvicama.
- Raširite mrvice na pladanj za pečenje i stavite u pećnicu zagrijanu na 130 stepeni oko 10 do 15 minuta dok se mješavina dobro ne osuši.
- U međuvremenu poširajte jaja u vodi. Lonac s vodom, koju ste malo posolili i dodali bijelog vinskog sirćeta, zagrijte do ključanja, a potom razbijte jaje i nježno ga ubacite u vodu. Kuhajte jedno po jedno jaje oko 30 sekundi i potom ih izvadite na krpu da se osuše i malo ohlade.
- Jaja uvaljajte u brašno, zatim u mješavinu razmućenog jaja i mlijeka, a potom u prezlu mrvice. Nakon tog postupka još jednom ih uvaljajte u mješavinu jaja i mlijeka te u prezlu.
- Dobro zagrijte ulje i pržite jaja 2 do 3 minute. Sredina jaja mora biti tekuća, a korica hrskava.