Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Pohovana jaja za doručak

po Vasa kuharica 22/06/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 2 jaja, 50 g kiselog vrhnja, 2 ml maslinovog ulja, svježi kopar, salata, tost, parmezan, so. Za pohovanje: 1 jaje, brašno, kukuruzno brašno.

Priprema: 
1. U šerpu s hladnom posoljenom vodom stavite jaja i pustite da zakuhaju. Nakon što je voda zakuhala, sklonite s vatre i držite jaja u vreloj vodi još pet minuta, a nakon toga ih šokirajte/hladite.

2. Oguljena jaja uvaljajte u brašno, jaja i kukuruzno brašno, a postupak ponovite dva puta, potom ih pržite u vrućem dubokom ulju.

3. Poslužite na svježoj kremi koju ste dobili miješajući kiselo vrhnje, maslinovo ulje, svježi kopar i so uz salatu, tostirani hljeb i narendani parmezan.

 

 

JajaMaslinovo uljeprezla

Preporučujemo

Savršeni doručak bez kuhanja

04/07/2022

Lagani ljetni doručak: Tofu s jajima

03/07/2022

Pohovani sendvič

02/07/2022

Jaja sa prokulicama

01/07/2022

Maštovita jela s jajima: Croque-monsieur sendvič

30/06/2022

Ukusn namaz

28/06/2022

Medeni hljeb

27/06/2022

Namaz od Speculoos keksa

26/06/2022

Zobena kaša s voćem

25/06/2022

Heljdin hljeb

25/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh