Pohovana jaja za doručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

2 jaja,

50 g kiselog vrhnja,

2 ml maslinovog ulja,

svježi kopar,

salata,

tost,
parmezan,

so.

Za pohovanje:

1 jaje,

brašno,

kukuruzno brašno.

Priprema: 
1. U šerpu s hladnom posoljenom vodom stavite jaja i pustite da zakuhaju. Nakon što je voda zakuhala, sklonite s vatre i držite jaja u vreloj vodi još pet minuta, a nakon toga ih šokirajte/hladite.

2. Oguljena jaja uvaljajte u brašno, jaja i kukuruzno brašno, a postupak ponovite dva puta, potom ih pržite u vrućem dubokom ulju.

3. Poslužite na svježoj kremi koju ste dobili miješajući kiselo vrhnje, maslinovo ulje, svježi kopar i so uz salatu, tostirani hljeb i narendani parmezan.

 

 

 

Preporučujemo