Sastojci:

400 g mediteranske mješavine povrća,

150 g kukuruza,

300 g tjestenine (školjkice, pužići),

4 paradajza,

1 svježa paprika,

ekstra djevičansko malinovo ulje,

so,

biber,

kiselo vrhnje,

sok od 1/2 limuna,

tuna u maslinovom ulju.

Priprema:

1. Kukuruz kuhajte 4-6 minuta i ocijedite, a tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, isperite hladnom vodom i dobro je ocijedite.

2. Paradajz i papriku narežite na kockice, a tunu ocijedite od ulja (sačuvajte ulje).

3. Mediteransku mješavinu pirjajte na maslinovom ulju (koristite ulje od tune) 6-8 minuta. Pustite da se ohladi.

4 U zdjeli pomiješajte sve sastojke s kiselim vrhnjem, dodajte so, biber i limunov sok. Salatu promiješajte i ostavite da se dobro ohladi.