Sastojci:
400 g mediteranske mješavine povrća,
150 g kukuruza,
300 g tjestenine (školjkice, pužići),
4 paradajza,
1 svježa paprika,
ekstra djevičansko malinovo ulje,
so,
biber,
kiselo vrhnje,
sok od 1/2 limuna,
tuna u maslinovom ulju.
Priprema:
1. Kukuruz kuhajte 4-6 minuta i ocijedite, a tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, isperite hladnom vodom i dobro je ocijedite.
2. Paradajz i papriku narežite na kockice, a tunu ocijedite od ulja (sačuvajte ulje).
3. Mediteransku mješavinu pirjajte na maslinovom ulju (koristite ulje od tune) 6-8 minuta. Pustite da se ohladi.
4 U zdjeli pomiješajte sve sastojke s kiselim vrhnjem, dodajte so, biber i limunov sok. Salatu promiješajte i ostavite da se dobro ohladi.