Sastojci:

1 šoljica heljde,

1 šoljica mješavine sjemenki,

1 šoljica orašida (indijski oraščići, lješnjaci, bademi, orasi, kokos čips, kakao zrna),

4 kašike kokosovog ulja,

4 kašike meda,

so,

cimet

Priprema:

  1. Heljdu namočiti preko noći u zdjelici s vodom u koju ste dodali kašiku limunovog soka ili domaćeg jabučnog octa. Nakon namakanja heljdu dobro oprati i ocjediti. U posudu dodati heljdu, sjemenke i orašide po želji.
  2. Med i kokosovo ulje otopiti, dodati so i cimet pa preliti preko sjemenki i dobro promješati.
  3. Odaberite veći pleh tako da granola bude u tanjem sloju. Obložite ga masnim papirom i po njemu rasporedite granolu. Peći u zagrijanoj pećnici na 160 stepeni15-tak minuta dok ne dobije zlatnu boju.

4.Tokom pečenja potrebno ju je promiješati. U ohlađenu granolu možete dodati sušeno voće pa poslužiti uz jogurt ili mlijeko.