Raskošna salata sa začinskim biljem od jutra do večeri

po Vasa kuharica

Sastojci:

400 g tjestenine,

100 g rikole,

4 paradajza, 1/2 glavice crvenog luka, ž

12 maslina bez košpica,

2 kašike nasjeckanog svježeg začinskog bilja (origano, peršun, metvica, bosiljak).

Preljev:

6 kašika maslinovog ulja,

2 kašike limunovog soka,

1 čehno bijelog luka,

so,

biber.

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu.
  2. Pripremite preljev tako što ćete u zdjelici umutiti maslinovo ulje, limunov sok, bijeli luk, so i biber.
    Ostavite sa strane.
  3. Nasjeckajte povrće, pomiješajte ga s tjesteninom i umiješajte preljev.
  4. Pospite maslinama i nasjeckanim biljem.

Preporučujemo