Odsutnost okusa koja karakterizira tofu zapravo je njegova prednost. Kad se marinira sa začinima, dinsta u različitim umacima, ili sjedinjuje s povrćem, tofu poput spužve upija arome i može imati gotovo svaki okus koji poželite.
Sastojci:
225 g dimljenog tofua
2 zelene paprike, očišćene od sjemenki
24 male okrugle gljive
2 limete
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika čili-umaka
Priprema:
- Narežite tofu na kocke iste veličine i stavite u zdjelu.
- Narežite zelene paprike na četvrtine i blanširajte ih u kipućoj vodi 1 minutu. Dobro ocijedite i dodajte u zdjelu zajedno s opranim i osušenim gljivama.
- Istisnite sok od 1 limete u zdjelu s tofuom i povrćem, pa umiješajte ulje i čili-umak. Pustite da odstoji 30 minuta.
- Poslažite tofu, gljive i zelene paprike naizmjenično na ražnjiće. Premažite marinadom i pecite na roštilju ili pod jako vrućim grilom. Preokrenite nakon 3 minute, pecite ukupno 8 – 10 minuta. Poslužite s običnim kus-kusom ili rižom i povrćem.