Recepti za brz i ukusan doručak

po Vasa kuharica

Doručak je najvažniji obrok u danu i stoga ga ne bismo trebali preskakati. Ipak, mnogi to čine, što zbog lijenosti, što zbog nedostatka vremena.

Želite li učiniti nešto dobro za sebe i za svoje zdravlje, uvrstite doručak u svoju svakodnevnu jutarnju rutinu. Čak i ako ćete radi toga morati ustati malo ranije. Postoji mnogo recepata i ideja za brzinski, a zdrav i uravnotežen doručak koji će vam omogućiti da u novi dan krenete svježi i ispunjeni energijom. Sve što vam je potrebno je samo malo volje i kreativnosti.

Posebno bi vam zdrav doručak trebao biti važan ako imate problema s gubitkom kilograma ili ako se često osjećate umornom prilikom dolaska na posao. Istraživanja su pokazala kako su ljudi koji jedu doručak mnogo produktivniji na poslu te općenito ostvaruju bolje rezultate.

Nemate li dovoljno vremena ujutro, svoj doručak možete pripremiti i večer ranije, posebno ako je riječ o chia pudingu, zobenoj kaši ili nečem sličnom.

Bijela peciva i kupovne muslije koji obiluju šećerom trebali biste definitivno izbjegavati želite li svoj dan započeti na zdrav način. Isto tako, umjesto kafe, čaj je uvijek bolji izbor. Isprobajte crni čaj uz dodatak malo bademovog mlijeka. Vrlo je ukusan i odlična je zamjena za kavu. Ako ipak radije birate kafu, onda je umjesto šećerom zasladite agavinim sirupom ili pak zaslađivačem od stevije.

Umjesto punomasnog kravljeg mlijeka, odaberite nešto laganije poput kokosovog mlijeka. Kafa pripremljena na taj način biti će vrlo ukusna, ali i zdravija od obične sa šećerom i mlijekom.

Preporučujemo