Sastojci:
900 g krompira isječenog na deblje krugove,
1/3 šoljice maslinovog ulja,
1 kašika italijanskog začina,
korica i sok od pola limuna,
pola isjeckane crvene paprike,
so i biber.
Dressing:
1/3 šoljice maslinovog ulja,
1/3 šoljice isjeckanog peršuna,
10 isjeckanih crnih maslina,
so i biber po ukusu.
Priprema:
- Krompir isjeći na manje komade. Prokuhati 5-10 minuta da bi smanjili vrijeme grilanja, a ako ne volite tu kombinaciju slobodno ga odmah stavite na gril.
- Pomiješati sve sastojke zajedno, osim sastojaka za dressing i premazati krompir.
- Tako marinirani krompir stavljati na gril tavu, okretati sa svih strana da dobije smeđu boju. Kada su pečeni skinuti ih s grila i staviti u dublju posudu.
- Dobro izmiješati sve sastojke za dressing pa preliti po krompiru.