Sastojci: 1 svežanj divljih šparoga 1 šoljica svježeg graška, pola šoljice kuhanog boba, 5 rotkvica narezanih na kriške, 2 srednje tikvice narezane na trakice, šaka salate po želji, 100 g kozjeg sira, malo soka od limuna, pola šoljice preprženih lješnjaka, maslinovo ulje, morska ili himalajska so, biber po želji.
Priprema:
1. Šparogama odrežite drvenasti dio. Poškropite ih maslinovim uljem pa ih zapecite 5-10 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stepeni. Zatim ih ostavite da se malo ohlade.
2. Pomiješajte malo soka od limuna s maslinovim uljem. U zdjelu stavite kozji sir pa ga lagano zgnječite vilicom. U sir umiješajte malo dresinga od limuna. Dodajte šparoge te malo posolite i pobiberite.
3. U velikoj zdjeli pomiješajte salatu, grašak, bob, rotkvice i tikvice narezane na trake. Na te sastojke stavite kozji sir sa šparogama.
4. Pospite cijelu salatu preprženim lješnjacima pa prelijte s još malo dresinga od limuna i maslinova ulja. Po želji, dodajte na salatu i nekoliko kriški limuna.