Sastojci: 1 pakiranje rukole, 85 g komorača sitno nasjeckanog, 1 velika narandža, pola šoljice pistacija, pola šoljice korijandera.
Dresing: 2-3 dl svježe iscijeđene narandže, 1 šaka pistacija, 2 kašike jabučnog octa, četvrtina svježeg đumbira, naribanog, prstohvat soli, prstohvat bibera, 1 kašika tamarija ili soja umaka, 1 dl vode.
Priprema:
1. Napravite dresing tako da u blenderu izmiješajte pistacije, sok od narandže, jabučni ocat, đumbir i soju ili tamari.
2. Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu i po želji dodajte vode, ovisno o tome koliko gust dresing želite, te so i biber.
3. Očistite komorač, dobro ga operite i narežite na sitne komade. Stavite u posudu i dodajte rukolu, kriške naranče i pistacije.
4. Prelijte dresingom i ukrasite korijanderom.