Sendvić od piletine i mladog špinata

po Vasa kuharica

Sastojci:

 

400 g pilećeg filea,
2 kašike soja umaka,
1 kašika meda,
1 kašičica mljevene paprika,
250 g listića mladog špinata,
200 g tanko narezanog sira,

2 baguette hljeba,
2 kašike maslinovog ulja.

 

Priprema:

 

  1. Pomiješajte soja umak, med, mljevenu papriku. Pileći file prerežite uzdužno (da dobijete tanje komade), a potom izrežite manje komadiće. Meso namažite marinadom i ostavite u frižideru pola sata.

 

  1. U međuvremenu očistite i operite špinat pa ga ostavite da se cijedi. Na grill tavi na malo ulja prepržite piletinu i ostavite je sa strane.

 

  1. Svaku krišku hljeba malo prepržite na tavi (ili u tosteru) pa je namažite s malo maslinova ulja, potom na krišku hljeba stavite piletinu, sir i listiće špinata.

 

Preporučujemo