Mnogi koji su probali kažu da im je ovo jedna od najdražih ruskih poslastica – i stvarno se brzo i jednostavno priprema. Zapravo, glavni sastojak ovog jela je ruski svježi sir (tvorog). Najbolji način da poslužite ovo jelo je direktno iz tave, no ukusno je čak i nakon nekoliko dana stajanja u frižideru.
Sastojci:
400 grama svježeg sira
2 jaja
3 kašike brašna
1/2 kašičice soli
2 kašike šećera
Priprema:
Razradite sir viljuškom da bude kremast. Dodajte jaja i umiješajte ih viljuškom. Zatim dodajte so, šećer i brašno i miješajte ručno dok se ne sjedine (nemojte koristiti mikser).
Postoje dva načina pripreme:
- Za one koji nisu na dijeti i koji imaju vremena: izvaljate smjestu, dodajte još brašna i narežite na kriške debele oko 1 cm. Izvaljajte kriške kako bi postali ovalni i pržite ih dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
- Samo stavite tijesto u posudu sa kašikom i pržite na niskoj temperaturi sve dok obje strane ne budu dobro zapečene.