Špinat sa jajima i bešamel umakom za početak dana

po Vasa kuharica

Sastojci:

800 g špinata,

4 jaja,

30 g maslaca,

maslinovo ulje,

400 g bewšamel umaka,

30 g permezana,

2 čehna luka,

so,

biber.

Priprema:
1. Špinat očistimo i operemo, luk protisnemo, a parmezan naribamo.
2. U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo protisnuti luk, i čim luk zamiriše dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući 7-8 minuta.
3. Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i biberom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u rernu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.

Preporučujemo