Sastojci: 1 kg teleće plećke, so, biber, 150 ml suncokretovog ulja, 200 g krompira, mladi luk, 1 kašika brašna, 1 dl teleće juhe, 1 grančica ruzmarina.
Priprema:
1. Meso odvojite od kosti, raširite ga na dasci i dobro istucite batom s unutrašnje strane. Posolite, pobiberite i savijte u roladu te povežite špagom.
2. Ovako pripremljeno meso spustite u zagrijano ulje i pržite oko pola sata okrećući ga da porumeni sa svih strana.
3. Dodajte oguljeni i oprani krompir i luk narezan na kolutove koji ste prepržili na maslacu.
4. Posolite, pobiberite i pospite ruzmarinom te stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stepeni te pecite dok meso ne omekša. Povremeno ga prelijevajte sokom.
5. Prije nego što ćete poslužiti meso, umiješajte brašno razmućeno s juhom, zagrabite kašikom po dnu posude da se skine zapečeni sok, pa vratite jelo u pećnicu još desetak minuta.
6. Narezano meso poslužite s umakom od pečenja.