Toplo-hladna salata od piletine

po Vasa kuharica

Sastojci:

200 g pilećeg filea,

150 g cherry paradajza,

1 krastavac,

4-5 listova zelene salate,

100 g feta sira,

maslinovo ulje,

1 limun
so i biber,

2 prstohvata sjeckanih listića ruzmarina.

Priprema:

1. Uzdužno prerežite meso, tako da odresci budu tanji, a potom ih narežite na prutiće. Posolite ih.

2. Krastavac operite i narežite na tanke kriške. Listove zelene salate operite i natrgajte prstima, feta sir narežite na kockice, a paradajz na četvrtine.

3. Kašiku maslinovog ulja viljuškom pomiješajte s limunovim sokom tako da dobijete emulziju. Na tavici, na maslinovom ulju prepržite piletinu da postane zlatnožuta. U zdjelu stavite povrće, dodajte toplu piletinu i prelijte pripremljenim dresingom. Odmah poslužite.

Preporučujemo