Sastojci:
1 pakiranje tosta,
1 tikvica,
350 g jagoda,
svježi vlasac,
2 – 3 svježe ljute papričice,
svežan jmladog luka,
1 artičoka,
kašika chia sjemenk,
250 g šparoga,
par listova blitve,
šaka svježe mente,
1 avokado.
Priprema:
1. Na hljeb namazati dip od avokada, zatim slagati tikvicu, jagode i posudi sitno narezanim vlascem. Drugi tost također premazati namazom od avokada te posložiti pečenu papriku, jagode i na kolutiće narezan mladi luk.
2. Na treći komad na namaz od avokada ide blanširana, pa prepržena artičoka, jagode i chia sjemenke. I na kraju na četvrti tost, osim namaza od avokada, staviti blanširane šparoge i blitvu, jagode i listiće svježe mente.
3. Slagati sendviče dok se sastojci ne potroše.