Trikovi Gordona Ramseyja: Napravite savršenu kajganu

po Vasa kuharica

Probajte ovaj trik i način pripreme kajgane poznatog chefa Gordona Ramseyja i vjerujemo da više nikada kajganu nećete gledati istim očima. Uz vrlo važan savjet da jaja nikada ne smijete prekuhati, ključni je sastojak kašika creme fraichea, koja će ohladiti kajganu kako se ne bi prekuhala i koja će dati posebnu teksturu i okus s kojim ćete na najbolji mogući način započeti dan.

U slučaju da pri ruci nemate creme fraiche, možete upotrijebiti mileram od 30 posto mliječne masti ili kašiku kiselog vrhnja. Pa ako ste za jednu kajganu za doručak i ako želite osvojiti nekoga doručkom u krevetu, slijedite upute do savršene Gordonove kombinacije.

Savjeti za kajganu:

1. Pazite da se jaja ne prekuhaju. Posudu stavite na laganu vatru i nekoliko puta je maknite s vatre. Jaja će se i dalje kuhati jer će dno posude zadržati toplinu.

2. Ramsey uvijek novim kuharima u svojim restoranima postavi izazov da pripreme kajganu. Kaže kako onaj ko zna pripremiti pravu kajganu vjerojatno zna i odlično kuhati. Prva greška koju mnogi rade jest ta da prije kuhanja razmute jaja i odmah ih začine solju i biberom. Jaja uvijek morate staviti u posudu nerazmućena i onda ih lagano i neprestano miješati jer se tako neće razbiti njihova struktura. S jajima zajedno ubacite i komadić maslaca.

3. I dok lagano miješate jaja i maslac te povremeno mičete s vatre, pripremite kašiku creme fraichea (milerama ili kiselog vrhnja) te je dodajte pred kraj. Dobro umiješajte te začinite solju i biberom po želji te dodajte još začina po svom guštu.

Preporučujemo