Sastojci:

350 g pilećeg filea,

4 kašike soja sosa,

300 g jagoda,

150 g gorgonzole,

50 g potočarke,

velika šaka rikole,

4 – 5 komada rotkvica,

šaka oraha,

100 g kus – kusa,

maslinovo ulje,

velika kašika senfa,

3 do 4 kašike jabučnog sirćeta.
Priprema:
1. Piletinu izrezati na prutiće i začiniti soja sosom. Dok se piletina marinira, oprati obje vrste salate i pripremiti kus-kus prema uputama na pakiranju.
2. Zagrijati gril tavu i ispeći piletinu. U veliku zdjelu staviti obje vrste salate, rotkvicu narezati na kolutiće, gorgonzolu na kockice. Dodati kus kus, orahe, jagode narezane na četvrtine i ispečenu piletinu.
3. U zdjelicu staviti senf, maslinovo ulje i jabučno sirće, dobro promiješati i začiniti salatu. Sve lagano promiješati i servirati.