Sastojci:
350 g pilećeg filea,
4 kašike soja sosa,
300 g jagoda,
150 g gorgonzole,
50 g potočarke,
velika šaka rikole,
4 – 5 komada rotkvica,
šaka oraha,
100 g kus – kusa,
maslinovo ulje,
velika kašika senfa,
3 do 4 kašike jabučnog sirćeta.
Priprema:
1. Piletinu izrezati na prutiće i začiniti soja sosom. Dok se piletina marinira, oprati obje vrste salate i pripremiti kus-kus prema uputama na pakiranju.
2. Zagrijati gril tavu i ispeći piletinu. U veliku zdjelu staviti obje vrste salate, rotkvicu narezati na kolutiće, gorgonzolu na kockice. Dodati kus kus, orahe, jagode narezane na četvrtine i ispečenu piletinu.
3. U zdjelicu staviti senf, maslinovo ulje i jabučno sirće, dobro promiješati i začiniti salatu. Sve lagano promiješati i servirati.