Sastojci za tijesto:

2 jaja, 2 dl ulja,

3 dl mlijeka,

1 kašika suhog kvasca,

100 g šećera,

oko 700 g brašna.

Za fil:

džem od šljiva.

Za sirup:

200 g šećera,

3 dl vode.

Za posipanje:

100 g kokosa.

 

Priprema:

 

  1. U 3 dl mlakog mlijeka staviti kašiku suhog kvasca i 100 g šećera. Neka odstoji pa dodati 2 jaja, 2 dl ulja i brašnom dobro zamijesiti tijesto i ostaviti da nadođe.

 

  1. Podijeliti na pet dijelova. Svaki dio razvaljati u krug i isjeći na 8 trokuta. Na svaki staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.

 

  1. U međuvremenu skuhati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuhati 4-5 minuta od vremena kad proključa. Pečene kiflice tople uvaljati u topao sirup pa posuti kokosom.