Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Ukusne obrok salate: Karfiol s jajima

po Vasa kuharica 16/03/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Probajte ove ukusne salate, koje mogu zamijeniti glavni obrok: karfiol s jajima, avokado s tunom, gurmanski bifetk, ljuta meksička, lagana pileća salata

Sastojci: Glavica karfiola, 30 ml mlijeka, 2 jaja, 200 g pureće salame, čaša kisele pavlake, 50 g majoneze, 3 kašike susama, so, maslinovo ulje, peršun.

Priprema:

1. Karfiol isijecite na sitne cvjetove i kuhajte u slanoj ključaloj vodi u koju ste dodali malo mlijeka. Kuhajte 10 minuta i ocijedite.

2. U dubljoj posudi umutite pavlaku s majonezom, malo soli i maslinovog ulja, dodajte sitno sjeckanu salamu i tvrdo kuhana jaja.

3. Zatim propržite susam u tavi bez ulja, pospite preko karfiola i dodajte povrće u zdjelu. Sve lepo promiješajte, a prije služenja ukrasite listićima peršuna.

 

JajaKarfiolmlijekopavlaka

Preporučujemo

Salata s tunom i tri vrste riže

14/05/2022

Salata od susama

06/05/2022

Salata s leblebijma

25/04/2022

Pileća salata sa susamom

22/04/2022

Ukusna salata od jabuke i celera

10/04/2022

Hrskava jogurt salata

02/04/2022

Cezar salata sa hrskavom piletinom

01/04/2022

Zdrava proljetna salata za energiju i vitalnost od...

21/03/2022

Marinirane gljive

27/02/2022

Salata s puretinom i narandžom

18/02/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh