Savršeni zalogaji za posluživanje uz čips ili krekere, koji su gotovi za samo pola sata

Sastojci:

500 g pilećih jetrica

1 crveni luk

30 g maslaca

2 kašike maslinovog ulja

2 kašike slatkog vrhnja

1,5 dl konjaka

svježi timijan

 

Priprema:

  1. Očistiti jetrice od žilica, marinirati u rakiji jedan sat, a nakon toga ih propržiti na maslacu i maloj glavici luka. Dodati svježi timijan i procijeđenu marinadu.
  2. Jetrica peći dok ne izgube boju, ali ih ne prepeći, posoliti, pobiberiti.
  3. U blenderu umutiti jetrica dok ne postanu kremaste, a potom dodati kašiku maslaca, 2 kašike slatkog vrhnja.
  4. Paštetu od jetrica odložiti u male staklene zdjelice koje na kraju ukrasite sa svježim timijanom, te zaliti toplim maslacem i maslinovim uljem. Konzumirati maksimalno sedam dana.