Ako ste raspoloženi za isprobavanje novih i drugačijih, posebno veganskih recepata, ovo je onaj koji uvijek možete lako ostvariti. Brzinska je zamjena za večeru, užinu, pa čak i ručak. Ovisi kako ga oplemenite. Ne morate se pridržavati nužno svih namirnica, slobodno dodajte povrće po želji. Bilo koje, koje biste inače kombinirali s jajima.
Sastoji:
200 g mekanog svježeg tofua
8 kašika brašna
susamovo ulje
100 ml sojinog ili zobenog vrhnja
1 kašika aru praha
so, biber
kurkuma
200 ml vode
1 mladi luk
1 čehno bijelog luka
20 g dimljenog seitana
Priprema:
- Dobro izmiješajte brašno, 80 g tofua kojeg ste prethodno izmiksali štapnim mikserom, aru prah, malo soli, vrhnje i vodu.
- Na ulju lagano prodinstajte na kolutiće narezani mladi luk, dodajte seitan narezan na kockice, preostali tofu zgnječen viljuškom, lagano prodinstajte pa umiješajte kurkumu i biber po želji.
- Prelijte tekućim tofuom pa pecite s obje strane dok ne porumeni. Poslužite s hljebom i svježim povrćem.