Sastojci: 250 g arborio riže, 170 ml povrtnog temeljca, 250 ml suhog bijelog vina, 1 čehno bijelog luka, 2 srednja luka, 250 g smeđih šampinjona, 1 kašičica sušenog bosiljka, 1 kašičica sušenog timijana, so i biber po želji, maslinovo ulje.
Priprema:
1. U manji lonac ulijte povrtni temeljac pa stavite na laganu vatru. Dodajte polovicu količine vina te sušeno začinsko bilje pa dobro izmiješajte.
2. U wok ili veliki lonac ulijte maslinovo ulje, dodajte narezane gljive, narezani luk i bijeli luk te preostalu polovicu vina. Kuhajte dok luk malo ne omekša.
3. Dodajte rižu pa kuhajte nekoliko minuta dok se riža malo ne kristalizira.
4. Malo-pomalo dodajte mješavinu temeljca i začina te neprestano miješajte sve dok riža potpuno ne upije tekućinu. Nastavite miješati sve dok riža ne postane gusta i kremasta.
5. Poslužite sa sezonskom salatom po izboru.