Za dobar početak dana: Hljeb od cimeta i jabuka

po Vasa Kuharica

Mirisi koji će se proširiti dok se hljeb peče su neopisivi, a mekoća iznutra i hrskava korica izvana, čine ga neodoljivim ne samo za doručak već i bilo koje doba dana.

Sastojci:

1,5 šoljica soka od jabuka

4 jaja

1/2 šoljice maslaca od badema

1/4 šoljice kokosovog ulja

1/4 šoljice kokosovog šećera

1 vanilin šećer

1/2 šoljice kokosovog brašna

2 kašičice cimeta

1/2 kašičice muškatnog oraščića

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

1/4 kašičice soli

1 nasjeckana jabuka

1/2 šoljice nasjeckanih oraha

Priprema:

  1. Vatrostalnu posudu namažite maslacem ili uljem.
  2. U jednoj zdjeli pomiješajte sok od jabuke, jaja, kokosovo ulje, vanilin šećer i maslac od badema. Dobro izmiješajte.
  3. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Tijesto stavite u vatrostalnu posudu i pecite na 180 stepeni 50 do 60 minuta.

 

Preporučujemo