Sastojci:

250 g špinata,

1 jaje,

1 šolju kvinoje,

1 kašika maslinovog ulja,

so,

pola čili papričice,

2 kašičice krušnih mrvica,

biber,

3 kašike ulja.
 
Priprema:

1. Otopite i očistite špinat. Kvinoju operite u vrućoj vodi i ocijedite. Kratko je popržite na zagrijanom ulju pa zalijte s 2 šolje lagano posoljene vode. Kuhajte 15 do 18 minuta.

2. Špinat ocijedite i nasjeckajte na grublje. Čili operite, očistite i narežite na trakice. U smjesu umiješajte kvinoju, špinat, čili, krušne mrvice i jaje.

3. Smjesa treba biti polumekana. Začinite solju i biberom. Od smjese oblikujte 6 uštipka te ih pržite na ulju 4 do 6 minuta. Poslužite uz pikantan umak od paradajza.