Sastojci:
250 g špinata,
1 jaje,
1 šolju kvinoje,
1 kašika maslinovog ulja,
so,
pola čili papričice,
2 kašičice krušnih mrvica,
biber,
3 kašike ulja.
Priprema:
1. Otopite i očistite špinat. Kvinoju operite u vrućoj vodi i ocijedite. Kratko je popržite na zagrijanom ulju pa zalijte s 2 šolje lagano posoljene vode. Kuhajte 15 do 18 minuta.
2. Špinat ocijedite i nasjeckajte na grublje. Čili operite, očistite i narežite na trakice. U smjesu umiješajte kvinoju, špinat, čili, krušne mrvice i jaje.
3. Smjesa treba biti polumekana. Začinite solju i biberom. Od smjese oblikujte 6 uštipka te ih pržite na ulju 4 do 6 minuta. Poslužite uz pikantan umak od paradajza.