Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Za ručak odaberite sataraš

po Vasa kuharica 13/10/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

2 srednje velike glavice luka,

2 čehna bijelog luka,

4 paprike,

6-7 zrelih paradajza,

1 feferon,

ulje,

so,

biber,

svježi kopar,

sitno sjeckani peršun ili majčina dušica.

 

Priprema:

 

  1. Očistiti i narezati luk. Paprike očistiti i narezati na veće kockice. Paradajz, također, narezati na kockice.

 

  1. Na maslinovo ulje ubaciti feferon i aromatizirati ulje 3-4 minute pa dodati luk i dinstati ga dok ne postane staklast. Na luk dodati paprike i nastaviti dinstati. Nakon 10 minuta, izvaditi feferon pa dodati paradajz, usitnjen bijeli luk, posoliti i pobiberiti te poklopiti i ostaviti da se kuha na laganoj vatri 20-25 minuta.

 

  1. Sataraš je gotov kad veći dio tečnosti ispari. Pred kraj kuhanja dodati začine po želji, kopar, peršun ili listiće majčine dušice. Poslužiti uz kuhanu rižu ili pire krompir.

 

biberkoparpaprike

Preporučujemo

Vege gulaš

20/10/2022

Tortilje s tikvicama

23/09/2022

RECEPT: Vege curry| KUHAJMO ZAJEDNO

13/07/2022

Pljeskavica od prosa

11/06/2022

Šnicle od brokula

11/06/2022

Vegetarijanske okruglice

23/05/2022

Tempeh s ukusnim umakom

30/03/2022

Pljeskavica od prosa za ručak

21/03/2022

Vegetarijanske okruglice

12/03/2022

Stigao biljni odrezak izrađene 3D printerom

09/03/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh