Sastojci:

 

brašno,

mlijeko,

prašak za pecivo,

so,

sušeni peršun,

voda,

2 dl kiselog vrhnja,

svježi peršun,

sir gouda,

maslac ili margarin,

svježi sir, suhi začin,

4 šake špinata.

 

Priprema:

 

  1. Napravite smjesu za palačinke sa soli i dodajte sušenog peršuna, tri prstohvata. Zatim ispecite palačinke te kada ste pri kraju s palačinkama, stavite dvije kašike ulja u tavu i dodajte četiri šake špinata. Čekajte nekoliko minuta da se špinat smekša.

 

  1. Palačinke namažite svježim sirom i dodajte špinat. Smotajte i stavite u tepsiju namazanu maslacem ili margarinom.

 

  1. Kada su palačinke poslagane u tepsiju, prelijte ih s dva dl kiselog vrhnja, dodajte svježeg peršuna i dodajte suhi začin.

 

  1. Na kraju naribajte tvrdi sir, najbolje goudu. Pecite na 180-200 stepeni 15-20 minuta.