Sastojci za palačinke:
3 jaja,
250 g brašna,
mlijeko,
200 ml mineralne vode,
so,
prstohvat soli.
Za nadjev:
2 jaja,
120 g šećera,
korica pola limuna,
400 g mladog sira,
300 ml pavlake,
maslac.
Priprema:
1. Izmiješamo jaja, prstohvat soli i mlijeko te, miješajući, dodajemo brašno. Smjesu ostavimo da odstoji oko pola sata pa u vrućoj tavi na vrlo malo ulja jednu po jednu ispečemo palačinke.
2. Bjelanca odvojimo od žumanaca pa od njih umutimo čvrst snijeg. Žumanca i šećer pjenasto izmiješamo, dodamo limunovu koricu, sir, snijeg od bjelanaca i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
3. Pečene palačinke filujemo smjesom, zamotamo ih i slažemo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. Prije stavljanja u rernu, palačinke zalijemo kiselim vrhnjem i zapečemo dok ne porumene.