Sastojci:

1 kesica kvasca,

350 ml vode,

kašičica soli,

100 ml meda,

6 jaja,

180 g putera,

1 vanilin šećer,

rendana kora jednog limuna,

200 g suhog voća,

50 g mljevenih oraha,

900 g brašna, šećer u prahu.

Priprema:

1. Kvasac prelijte mlakom vodom, ostavite 5 minuta, a potom dodajte so, med, jaja, puter, koru limuna, vanilin šećer, suho voće i mljevene orahe. Dodajite brašno. Tijesto će biti gnjecavo, ostavite ga sat i po na sobnoj temperaturi ili blizu radijatora i sačekajte da nadođe. Potom ga zamotajte u providnu foliju i stavite u frižider na pola sata.

2. Rernu zagrijte na 180 stepeni, tijesto prebacite u kalup za hljeb i pecite oko sat vremena. Pečeni hljeb pospite šećeromu prahu prije serviranja.