Zeleni vegetarijanski sladoled

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 šoljica sojinog mlijeka
350 g tofu sira
2 kivija
4 vrećice zelenog čaja
200 ml meda

Priprema:

1. Mlijeko i čajne vrećice kuhati na laganoj vatri oko 5 minuta.

2. Oprezno izvadimo i istisnemo čajne vrećice i ostavimo čaj oko 30 minuta na stranu da se rashladi.

3. Tekućinu prelijemo u mjericu te štapnim mikserom izmiješamo sojino mlijeko sa zelenim čajem, med, tofu, ekstrakt vanilije, kivi (oguljen i narezan na kriške) i po želji prehrambenu zelenu boju. Miksamo dok smjesa ne postane glatka.

4. Smjesu prelijemo u posudu za zamrzavanje, koju pokrijemo i zamrznemo na 5-6 sati dok ne očvrsne.

5. Prije posluživanja, ukrasimo svježe tučenim šlagom na bazi vode i posipamo mrvicama čokolade.

Preporučujemo