Sastojci:
350 g brašna,
malo soli,
malo šećera,
ulje,
pola kesice suhog kvasca,
mlaka voda,
mineralna voda,
1 tikvica,
1 crveni luk,
1 kiselo vrhnje,
5-6 mini paradajza,
200 g mozzarelle,
bosiljak origano, biber.
Priprema:
- Zamjesite tijesto za pizzu od brašta, kvasca,soli, šećera, ulja, mlake vode i mineralne vode, u omjeru pola-pola I ostavite da malo odstoji.
- Kada je tijesto nadošlo, na pleh stavite masni papir i na njega nakapajte malo ulja. Istresite tijesto i razvucite ga rukama.
- Na tijesto stavite kiselo vrhnje, bosiljak, origano, biber. Tikvice izrežite na kolutove, crveni luk na tanke kriške, kao i paradajz I mozzarellu. Poredajte na tijesto.
- Pecite na 220 stepeni 10-15 minuta.