Sastojci:
pola kg krompira,
2 glavice luka,
1 čehno bijelog luka,
4 jaja,
50 g maslaca,
2 kašike maslinovog ulja,
2 kašike isjeckanog peršunovog lista,
so.
Priprema:
1. Krompir ogulite i isijecite na kockice, kuhajte ga u blago posoljenoj vodi dok ne omekša, pa ga ocijedite od viška tečnosti. Ulje i maslac zagrijte u dubljoj tavi. Dodajte krupno isječen crveni luk i zgnječen bijeli luk. Pržite osam minuta, uz povremeno miješanje.
2. U luk umiješajte krompir pa pržite još pet minuta. Povrće izvadite iz tave stavite ga u zdjelu. Dodajte umućena jaja i peršunov list pa sastojke izmiješajte. Smjesu prespite u vruću nauljenu tavu.
3. Omlet pecite na tihoj vatri deset minuta u poklopljenoj tavi. Uz njega poslužite masline, zelenu salatu i crveni luk.