Sastojci:
litar supe od pileće kocke,
2 kašike ulja,
glavica crnog luka isjeckanog na kockice,
2 izgnječena čehna bijelog luka,
420 g riže kratkog zrna,
60 g narendanog kačkavalja,
50 g narendanog parmezana,
60 g nasjeckanog korjena peršuna,
6 paradajza isječenih na polovine,
2 dodatne kašike ulja,
brašno po potrebi.
Priprema:
1. Skuhajte supu od kocke i pokrijte je. Na tavi zagrijte ulje, dodajte luk i pržite dok ne omekša. Smanjite temperaturu, pa nastavite da pržite dalje.
2. Dodajte opranu rižu i prelijte sa pola šolje pripremljene supe. Miešajte dok riža ne upije svu količinu supe pa ponovo dodajte pola šolje supe uz neprestano miješanje.
3. Nastavite sa kuhanjem na isti način sve dok riža ne bude skuhana, otprilike oko 20 minuta.
4. Sklonite sa vatre, dodajte sireve, bijeli luk i peršun. Ostavite da se hladi u frižideru 20 minuta.
5. Za to vrijeme ispecite paradajz na tavi. Od ohlađenog rižota mokrim rukama oblikujte male uštipke, uvaljajte ih u brašno i pržite na ulju dok ne porumene.