Sastojci:

2 patlidžana,

2 tikvice,

200 g pečenih paprika,

4 kašike balzamičnog ocata,

12 listova mente,

1 kašika mješavine mediteranskih trava,

50 g rukole,

50 g parmezana,

maslinovo ulje,

so i biber.

Priprema:

1. Patlidžan i tikvice očistite i narežite ih po dužini, na ploške, a pečenu papriku na tanke trakice. U zagrijanu i nauljenu gril tavu stavite ploške povrća i pecite ih s obiju strana 2-3 minute.
2. Gotovo povrće rasporedite u plitku posudu, pospite mješavinom mediteranskih začina, stavite listiće mente, prelijte s toliko maslinovog ulja da prekrije sastojke i ostavite da se marinira.
3. Nakon najmanje dva sata mariniranja, na tanjir stavite plošku patlidžana, dvije ploške tikvica, ukrasite blanširanom rukolom, a na ploške patlidžana i tikvica stavite trakice pečene paprike.
4. Zatim u zdjelicu ulijte balzamički ocat, dodajte nekoliko kašika maslinovog ulja iz marinade, začinite solju i biberom, promiješajte i pokapajte po povrću. Preko povrća stavite nekoliko listića parmezana.