Sastojci:
2 patlidžana,
200 g mozzarelle,
čehno bijelog luka,
50 g pinjola,
maslinovo ulje,
paradajz,
so, biber,
bosiljak.
Priprema:
- Operite patlidžan, narežite ga na kriške debljine 1 cm i stavite u posudu preko koje ste stavili prijanjajuću foliju da bi patlidžan pustio vodu. Nakon 20 minuta premažite ga maslinovim uljem i pecite u gril tavi nekoliko minuta.
- Isijecite paradajz na kocke i stavite ga u cjediljku da se oslobodi višak vode. Isijecite mozzarellu na kocke, pinjole propržite malo u tavi pazeći da ne izgore pa ih usitnite s bijelim lukom.
- Kolutove patlidžana stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Rasporedite po njima mozzarellu, paradajz i smjesu od pinjola, prelijte s malo maslinovog ulja i posolite. Zapecite 7-8 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.