Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Domaća supa od teletine

po Vasa kuharica 10/06/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: mrkva, peršun, glavica crnog luka, 1 kašika suhog začina, kašičica šećera, kašičica soli, 300 g telećeg mesa i nekoliko kosti.

Priprema:

1. Meso operite, a kosti stavite u dublju šerpu. Dodajte suhi začin, dolijte vodu i pustite da proključa. Nakon ključanja smanjite vatru i kašikom skinite pjenu. Dodajte sitno sjeckano povrće, peršun i korijen peršuna.

2. Dodajte so i šećer i ostavite da prokuha pa smanjite vatru da supa lagano vri. Tako kuhajte oko dva sata. Potom procijedite, ako je potrebno, dosolite, vratite mrkvu i opet stavite na vatru da provri pa dodajte rezance ili knedle i skuhajte ih. Prema želji, usitnite meso i stavite ga u supu ili ga poslužite odvojeno.

LukPeršunTeletinaZačini

Preporučujemo

Supa s jogurtom

30/06/2022

Brze supe koje krijepe organizam: Supa od celera...

28/06/2022

Juha od karfiola

21/06/2022

Čorba od tikvica

20/06/2022

Supa od rotkvica

17/06/2022

Čorba sa šampinjonima

13/06/2022

Supa od batata, jabuke i mrkve

09/06/2022

Sami napravite kocke za supu

04/06/2022

Čorba sa šampinjonima

30/05/2022

Pikantna juha s čilijem 

24/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh