Sastojci:

500 g svježe tunjevine,

po 2 crvene i zelene paprike,

3 paradajza,

6 krompira srednje veličine,

2 glavice luka,

2 čehna bijelog luka,

2 kašike maslinovog ulja,

100 ml bijelog vina,

200 ml temeljca,

kašičica sjeckane majčine dušice,

so,

biber.

 

Priprema:

 

  1. Tunjevinu izrežite na kocke, papriku na trake, paradajz na kocke, a krompir na kriške. Luk i bijeli luk isjeckajte.

 

  1. U dubokoj tavi zagrijte ulje, miješajući pržite papriku, luk i bijeli luk. Dobro posolite i pobiberite, ulijte vino i temeljac, dodajte paradajz, krompir i majčinu dušicu, poklopite i kuhajte na laganoj temperaturi oko 20 minuta.

 

  1. Desetak minuta prije kraja dodajte tunjevinu. Probajte jelo, po potrebi još začinite i ukrasite majčinom dušicom.