Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Neka vaš izbor ovog jutra bude tunjevina sa povrćem

po Vasa kuharica 29/10/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

500 g svježe tunjevine,

po 2 crvene i zelene paprike,

3 paradajza,

6 krompira srednje veličine,

2 glavice luka,

2 čehna bijelog luka,

2 kašike maslinovog ulja,

100 ml bijelog vina,

200 ml temeljca,

kašičica sjeckane majčine dušice,

so,

biber.

 

Priprema:

 

  1. Tunjevinu izrežite na kocke, papriku na trake, paradajz na kocke, a krompir na kriške. Luk i bijeli luk isjeckajte.

 

  1. U dubokoj tavi zagrijte ulje, miješajući pržite papriku, luk i bijeli luk. Dobro posolite i pobiberite, ulijte vino i temeljac, dodajte paradajz, krompir i majčinu dušicu, poklopite i kuhajte na laganoj temperaturi oko 20 minuta.

 

  1. Desetak minuta prije kraja dodajte tunjevinu. Probajte jelo, po potrebi još začinite i ukrasite majčinom dušicom.

 

Luktunjevinavino

Preporučujemo

Tost sa sirom i kimchijem

25/02/2023

Pašteta od maslina

15/01/2023

Kajgana od bundeve

05/01/2023

Sendvič Hestona Blumentahala

21/12/2022

Topli sendvić za doručak

14/12/2022

Savršeni doručak bez kuhanja

22/11/2022

Uštipci s jogurtom i jajetom

19/11/2022

Slatki čokoladni sendvič

18/11/2022

Proteinski hljeb

17/11/2022

Kako da kajgana bude pahuljasta

10/11/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh