Sastojci: Oko 3 kg miješanog povrća: paprika babura, paradajz, krastavci, karfiol, mrkva, crni luk, ljuta paričica, 3l vode, 1l alkoholnog sirćeta, 150 g soli, 200 g šećera, 10 g konzervansa, 5 g vinobrana, oprana zrna bibera 1 kesica
Priprema:
1. Složite red paprike, pa red krastavaca, pa red paradajza, red karfiola, mrkve, luka, papričicu i ponavljate sve dok se povrće ne potroši.
2. Prokuhajte 1l vode i kada se prohladi istresite so i šećer, konzervans, vinobran i biber. Promješajte da se sve otopi pa nalijte ostatak vode i sirće. Sačekajte da se ohladi pa prelijte preko pripremljenog povrća.
3. Kada prelijete turšiju stavite plastični obruč preko i onda preko stavite nešto teže, može to biti kamen za kupus ili ako nemate može da posluži dobro oprana napunjena flaša od 2l.
4. Sud se dobro zatvori poklopcem i ostavi se 21 dan da stoji bez otvaranja i poslije tog vremena može da se otvori.