Salata od kelja i piletine za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

pileća prsa,

300 g cvekle,

300 g kelja,

majčina dušica,

150 g plavog sira,

dl maslinova ulja,

crveni luk,

prstohvat kima,

limun,

so,

biber,

50 g oraha.
Priprema:
1. Cveklu skuhajte u vodi s majčinom dušicom i kimom pa je ogulite i narežite. Nasjeckajte meso na kockice. Premažite gril tavu s malo maslinova ulja pa prepecite meso sa svih strana dok ne porumeni.
2. Prelijte cveklu maslinovim uljem i limunovim sokom, posolite, pobiberite i dodajte još malo kima. Luk narežite na kolutove, a sir na manje komade te pomiješajte s cveklom i piletinom.
3. Posložite salatu na listove blanširanog kelja te pospite s krupno sjeckanim orasima. Po potrebi dodajte još ulja.

Preporučujemo