Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Souffle omlet za doručak

po Vasa kuharica 12/05/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Odvajanje žumanjaka od bjelanjaka uobičajen je proces u pripremi biskvita za kolače i torte. No jeste li pokušali na taj način napraviti omlet? Umutiteli žumanjke i bjelanjke odvojeno prije nego što ih sljubite u jednu namreškanu smjesu te ih ispečete na tavi, dobit ćete savršeni omlet mekan poput oblaka. Nazivaju ga još i souffle omlet.

Tako ispečen omlet možete napraviti na slano te ga začiniti solju, biberom i drugim začinima ili pak na slatko te ga začiniti šećerom u prahu, medom ili sličnim sladilom.

Sastojci: 5 bjelanjaka, 3 žumanjka, 2 kašike maslaca, začini po želji

Priprema:

1. Razbijte pet jaja i odvojite bjelanjke od žumanjaka.
2. Umutite mikserom bjelanjke u čvrst snijeg u jednoj posudi. U drugoj odvojite samo tri žumanjka (preostale sačuvajte za neki drugi recept) i pjenasto ih izmutite. 3. Pažljivo umiješajte žumanjke u snijeg od bjelanjaka.
4. Smjesu izlijte na zagrijanu tavu s neprianjajućim dnom i poklopite. Na umjerenoj temperaturi pecite 3 minute.
5. Otklopite tavu, podignite špahtlom rubove omleta i ubacite maslac.
6. Vratite poklopac i pecite još 3 minute.

JajamaslacZačini

Preporučujemo

Zdravi omlet za početak dana

26/05/2022

Grčki jogurt s voćem

25/05/2022

Palačinke od heljde za dobro jutro

24/05/2022

Trikovi da pržena jaja ispadnu savršena

23/05/2022

Omlet od špinata sa sirom i sosom od...

19/05/2022

Pašteta od bakalara

18/05/2022

Muffini sa sirom za doručak

17/05/2022

Povrtni sendvić za početak dana

16/05/2022

Namaz od krem sira s dimljenim lososom

15/05/2022

Sendviči s oslićem u hrskavom kukuruznom brašnu

14/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh