Sastojci:
pola šoljice kvinoje
2 tikvice
1 dl mlijeka
500 g brašna
so i biber
pola crvenog luka
1 mala kašičica prašaka za pecivo
2,5 dl ulja
Priprema:
1. Prodinstajte kvinoju na luku, posolite, pobiberite i zalijte vodom.
2. Kuhajte dok ne omekša i ne upije tekućinu.
3. Tikvice ogulite, naribajte i ostavite da odstoje kako bi pustile vodu. Dobro ih ocijedite.
4. Kvinoji i tikvicama dodajte jaja, mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
5. Vadite kašikom smjesu i stavljajte uštipke u dobro ugrijano ulje te pržite s obje strane dok ne porumene i ne dobiju hrskavu koricu. Ako je tijesto pregusto, dodajte još mlijeka, a u slučaju da je rijetko, uspite još malo brašna. Možete dodati i kašiku kiselog vrhnja u tijesto kako biste pojačali okus.