Zobena kaša za sehur

po Vasa kuharica

Sastojci:

2 kašike ječmenih pahuljica,

2 kašike zobenih pahuljica,

2 kašike chia sjemenki,

1/2 kašike sjemenki lana,

kašika kokosovog ulja,

5 prepeličjih jaja,

Cimet,

kakao prah,

smrznuto bobičasto voće,

voda.

Priprema:

  1. Sve sastojke ravnomijerno pomiješajte. Vode dodajte otprilike 1/2 čaše pa ako poželite rjeđu kašu dodajte još po svojoj želji.
  2. Ostavite desetak minuta da pahuljice smekšaju.
  3. Količinu povećavajte ili smanjite zavisno od svojih potreba.
  4. Ako želite zasladiti kašu dodajte joj malo meda, hurme, grožđice ili bananu. Možete dodati i orašastih plodova po svojoj želji.
  5. Ako volite mekše žitarice, kašu možete ostaviti preko noći, tako da ujutro imate kašu po svojoj želji.

Preporučujemo