Pogačice s paradajzom i mozzarellom za dobro jutro

po Vasa kuharica

Sastojci:

600 g mozzarelle narezane na kockice,

500 g paradajza,

glavica luka,

3 kašičice sjeckanog bosiljka,

1 paket lisnatog tijesta,

maslac,

25 g susama,

1 jaje.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Paradajz, luk i bosiljak izmiješajte s kockicama sira i začinite.

2. Lisnato tijesto razvaljajte u dva tanka pravougaonika.Stavite jedan na drugi i po dužini razrežite na 5 jednakih traka širine 5-6 cm.

3. Kašiku nadjeva stavite na otprilike 2,5 cm od početka trake. Lijevi ćošak preklopite preko nadjeva, oblikujući trougao. Presijecite tijesto i nastavite praviti.

4. Kada to završite premažite ih jajetom i pospite susamom. Pecite dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

Preporučujemo