Sastojci:
2 veća paradajza,
2 patlidžana,
2-3 tikvice,
1 glavica luka,
ulje,
so,
biber.
Umak:
1 dcl jogurta,
1 dcl pavlake,
3-4 česna bijelog luka,
peršunov list,
3-4 kašike maslinovog ulja,
so,
biber.
Priprema:
1. Patlidžan isjeći na kriške, posoliti i ostaviti pola sata da izađe gorčina.
2. Tikvice isto isjeći na kolutove pa zajedno s opranim patlidžanom ispeći u teflon tavi na nekoliko kašika ulja.
3. Paradajz i luk isjeći na kriške pa redati u posudu s pečenim tikvicama i patlidžanom. Svaki red malo posoliti, pobiberiti i preliti sosom.
4. Umak: Bijeli luk i peršun sitno isjeckati pa izmiješati s jogurtom, pavlakom i maslinovim uljem. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
5. Prije posluživanja salatu dobro rashladiti u frižideru.