Sastojci: 

 

pola kg krompira,

2 glavice luka,

1 čehno bijelog luka,

4 jaja,

50 g maslaca,

2 kašike maslinovog ulja,

2 kašike isjeckanog peršunovog lista,

so.

 

Priprema: 

 

  1. Krompir ogulite i isijecite na kockice, kuhajte ga u blago posoljenoj vodi dok ne omekša, pa ga ocijedite od viška tečnosti. Ulje i maslac zagrijte u dubljoj tavi. Dodajte krupno isječen crveni luk i zgnječen bijeli luk. Pržite osam minuta, uz povremeno miješanje.

 

  1. U luk umiješajte krompir pa pržite još pet minuta. Povrće izvadite iz tave stavite ga u zdjelu. Dodajte umućena jaja i peršunov list pa sastojke izmiješajte. Smjesu prespite u vruću nauljenu tavu.

 

  1. Omlet pecite na tihoj vatri deset minuta u poklopljenoj tavi. Uz njega poslužite masline, zelenu salatu i crveni luk.